Ibland tar det tid att få gehör för sina synpunkter hos politiker

Ibland tar det tid att få gehör för sina synpunkter hos politikerna, men bättre sent än aldrig. För nästan 5 år sedan skrev jag i en debattartikel i Norrtelje Tidning en önskelista till kommunfullmäktige. Den 6:e punkten löd som följer:

”Alternativ till att träffa politiker i Norrtälje Rådhus på fredagseftermiddagar prövas. I Norrtälje kommun bor c:a 70 % av invånarna utanför Norrtälje stad. Varför inte låta detta avspeglas genom att en gång i månaden (förutom juni-augusti) alternera mellan Norrtälje, Rimbo och Hallstavik, och då på lördagar mellan kl 11 och 14? Dessa 9 månadsträffar kunde genom planering ges ett djupare innehåll och under trevligt genomförande locka till sig fler medborgare. Arbetsbelastningen på deltagande politiker borde inte bli högre än 30 till 40 fredagseftermiddagar i Norrtälje Rådhus.”

Nils Matsson (M), dåvarande kommunfullmäktiges ordförande, var orubblig i sin inställning till att mötet med politiker endast skulle ske i Norrtälje Rådhus och på veckans sämsta tid, ständigt på fredagar klockan 16.

Därför välkomnar jag nu det nya politiska styrets initiativ till att inleda invånardialoger (bra att det inte kallas medborgardialoger) på torsdagar och på fyra platser i kommunen. Bra nu är också är att även Älmsta har kommit till jämfört med mitt förslag, men med en dåres envishet hävdar jag att eftermiddagstider på vardagar är olämpliga. Som pensionär går det väl an, men för trötta och stressade politiker liksom för barnfamiljer med pendlande föräldrar bäddar det definitivt inte för en givande dialog.

Men initiativet är jättebra och kul att även Nils Matsson är med på första träffen!

      Morfar Gunnar i Norrtälje 

Kommentarer

Populära inlägg