Norrtelje Jazzdagar - årgång 21

Ja, så är det åter dags. I morgon, torsdagen den 30 juni 2016 inleds Norrtelje Jazzdagar för 21:a året i rad. ”Kick-offen ” sker på Restaurang Kärleksudden dit inte bara funktionärer i Jazzmusikens vänner i Norrtelje är välkomna utan även alla som känner för att inleda jazzdagarna där. Leo Lindbergs Trio med Leo själv på piano, Ove Gustafsson bas och Ali Djeridi på trummor underhåller med svängig triojazz.

Fredag 1 juli drar det igång med gratisjazz på 15 krogar och caféer runt om i Norrtälje plus en intressant konsert på Folkets Hus med Jesses New Orleans Band och Kiralina Salandys sköna stämma. Ni får heller inte missa när traktorjazzen drar iväg från Varuhuset Flygfyren kl. 12.00 via Systembolaget i Norrtälje och ICA Kryddan tillbaka till Flygfyren. På veterantraktorflaket spelar Norrtäljes ”eget” jazzband Mississippi Seven (M7).

Lördag 2 juli fortsätter eventet med ”Hot Jazz Group” på Lilla Torget kl. 11.00 och den traditionella jazzparaden därifrån kl. 12.00 genom staden ner till Societetsparken där invigning sker kl.12.15 med sång av Ellinor Videfors och Janne Ottesen gitarr. Där delas även stipendier ut till unga jazzmusiker.

Gratisjazzen fortsätter på stans krogar och caféer mellan 13.00 och 01.00. På Folkets Hus kl. 16.00 uppträder landets första tjejband ”Plommons” som bildades 1965, upplöstes 1967 men gjorde en revivel 1985 och har framträtt sedan dess. Mycket se- och hörvärda. Vid den senare konserten på Folkets Hus kl.20.00 uppträder ”Pilsnerbandet”, Norrtäljes äldsta och numera enda storband. Ös och salig blandning garanteras.

För er som på söndag 3 juli lider av jazzabstinens kan ni dra er till Pub Hörnet där ”Eh´La-Bas Jazzband” underhåller med lunchmusik mellan kl.13.00 – 14.30.

Och vädret undrar ni? Jag har upplevt jazzdagar med tryckande hetta, jag har upplevt jazzdagar med kyla och blåst och jag har upplevt jazzdagar med delvis ihållande regn. Dessa gånger har alltid ändå slutat med ett brett leende trots allt. De allra flesta gångerna har det dock varit ett fantastiskt högsommarväder. Växlande lätt molnighet och 22 – 23 grader tack!

Bifogar en länk till jazzklubbens hemsida. Under fliken ”Jazzdagar 2016” kan ni läsa hela programmet i detalj m.m.

Keep swinging, music lovers!


Morfar Gunnar i Norrtälje

Kommentarer

Populära inlägg