Hur skall det gå med spatserbron?

Ett delikat problem har uppstått i Norrtälje i samband med det årliga motorevenemanget Custom Bike Show som äger rum nu på lördag 4/6 i Societetsparken i Norrtälje.

Problemet är oväntat säger kommunen, men initierade som följt debatten har känt till faran i flera år, Societetsparken sjunker p.g.a. att jordmassor försvinner i så kallade ”slukhål” vilket medför sättningar i marken. Detta påverkar hela evenemanget eftersom man kommer att behöva införa begränsningar inom markområdet vilket naturligtvis är frustrerande för arrangörerna två dagar innan arrangemangets start.

Mina tankar går i första hand till arrangörerna av Custom Bike Show och deras snabbt påkomna problem.

Själv funderar jag också på den hårt kritiserade spatserbron för 28 miljoner som är inplanerad i samband med exploateringen av Norrtälje kommuns miljardprojekt Norrtälje Hamn. Spatserbrons norra fäste är nog inga problem med efter noggranna förstärkningar av kajen på denna sida av hamnbassängen. Men hur går det med det södra brofästet? En spatserbro måste väl landa på fast mark och inte på mark som sakta men säkert sjunker?

Något annat som ingen har gett mig svar på är hur man kan höja marknivån på den norra sidan av hamnbassängen för framtida havsnivåhöjningar utan att åtgärda den södra sidan där marken t.o.m. sjunker. Den som lever får se.

Morfar Gunnar i Norrtälje

Kommentarer

Populära inlägg